ניתוח אף הוא ניתוח פלסטי נפוץ, אשר רבים בוחרים לבצע אותו, כדי לעצב מחדש את האיבר הבולט ביותר בתווי הפנים. לעיתים מבצעים ניתוח אף מסיבות בריאותיות, כמו תיקון מחיצה או טיפול בקונכיות הגורמות להפרעה בדרכי הנשימה. יחד עם זאת, חשוב להכיר את תהליך ההחלמה לאחר ניתוח אף, כדי לוודא החלמה מלאה ותקינה ולדעת למה לצפות.
ניתוח אף הוא לרוב ניתוח קצר של כשעה, ואינו מצריך אשפוז . המנותח משתחרר ביום הניתוח הביתה. לאחר הניתוח, מתקינים סד גבס על האף, כדי לשמור על האף ולסייע להחלמה הראשונית. שלב זה מלווה באי נוחות בעקבות נפיחות המופיעה לאחר הניתוח, לצד כאבים נסבלים, הניתנים לטיפול בקלות בעזרת משככי כאבים. כמו כן יכולים להופיע שטפי דם באזור העיניים, שנראים כמו כתמים כחולים.
לאחר מספר ימים, כאשר הפרשת בנוזלים נפסקת עדיין עלול להיות קושי בנשימה דרך האף מצב זה אופייני לתהליכי החלמה תקינים. כל התסמינים האלה חולפים לאחר מספר ימים, או לכל היותר לאחר מספר שבועות. לאחר שבוע, כבר ניתן להסיר את הגבס ובדרך כלל, בזמן הזה גם הסימנים הכחולים מתחילים להיעלם. עם זאת, חשוב לדעת שתהליך הסרת הגבס מלווה אף הוא לעיתים בהתנפחות חלקית של האף.
למרות האמור מעלה, ניתן לחזור לפעילות רגילה כ 10 ימים לאחר ניתוח אף. ניתן אף לחזור לפעילות מאומצת, כ – 3 שבועות אחרי הניתוח אך יש להשמר ולא לקבל מכות באף. הנפיחות המשמעותית, נעלמת תוך מספר ימים, אך המראה הסופי של האף, מתקבע רק לאחר כשנה.
במרבית המקרים, ניתוחי אף מלווים בתהליך תקין של החלמה מניתוח אף, כמתואר מעלה. עם זאת, במקרים נדירים, או במקרים של שינוי קיצוני מדי במבנה האף, ייתכנו סיבוכים מסוימים, בהם ניתן לטפל, כמו:
לסיכום, במרבית המקרים, החלמה לאחר ניתוח אף היא תהליך תקין ופשוט, עם תופעות ידועות מראש, ניתנות לטיפול מהיר וקל. במקרים נדירים, ייתכנו סיבוכים המחייבים פנייה לרופא המנתח לצורך מעקב וטיפול. לכן חשוב לפנות למנתח אף אמין, מנוסה וותיק, שיכול לתת לכם את כל המענה הדרוש, ברמה גבוהה – לפני, במהלך וגם אחרי ניתוח אף.